Golf? ''het moeilijkste om te leren,

het mooiste om te doen!''

Het boeiende van het golfspel?

"jezelf en medespelers echt leren kennen"

Golflessen;

Golfen leer je niet vanzelf, je hebt iemand nodig die je kan helpen!
Zowel op golfpark de Turfvaert als op golfbaan de Zeeuwsche ben ik verantwoordelijk voor de golflessen op deze banen. Als golfpro heb ik een bepaalde visie over het golfen. Een fanatieke golfer moet zo goed mogelijk gaan golfen en snel een knappe handicap (speelsterkte) behalen. De minder fanatieke golfers moeten wat mij betreft plezier hebben in de baan, hier een leuke bal kunnen slaan en het beste uit hun spel halen, wat binnen hun mogelijkheden ligt! Maar het allerbelangrijkste zo lang mogelijk en pijnvrij kunnen golfen, oud kunnen worden op de golfbaan! Helaas is het laatste niet iedereen gegeven maar het doel klink geweldig. 


Ga altijd aan de slag met een golfleraar. 
De golfsport wordt steeds laag drempeliger. Dit is natuurlijk heel positief, iedereen kan leren golfen, rang of stand is totaal niet belangrijk in de sport. Dit is wel iets waar iedereen het nog over heeft als je praat over golf, maar deze tijd ligt gelukkig ver achter ons. De NGF (Nederlandse Golf Federatie) heeft hier ook zijn steentje aan bij gedragen om de sport laagdrempeliger te maken. Waar je vroeger nog een speelsterkte van handicap 36 moest behalen, is dit vereenvoudigd naar handicap 54. Dit betekend geen elle lang traject meer op de lesmat voordat je eindelijk eens de baan in mag.

Vergeet niet dat de basis heel belangrijk is om te leren. Dit kan je echt alleen doen met een golfleraar! Iets verkeerd aan leren is snel gebeurd, iets verkeerds afleren is een hele opgave. Zorg dat je deze stap voor blijft en ga aan de slag met een golfleraar. 


Wanneer je aleen beetje golfervaring hebt, kan het snel gaan hoor. Zo veel lessen heb je niet meer nodig om speelsterkte 54 te halen. Als je zelf tussen de lessen door gaat oefenen ben je zo klaar om zelfstandig de golfbaan door te gaan. 

Ik zie jou graag terug op de lesmat om de eerste kennismaking met golf te laten

ervaren.  

In 3 simpele stappen naar het GVB (handicap 54

STAP 1

In een aantal golflessen  leert u alle slagen die u tegen komt in de baan. Dit kan als prive lessen maar ook in groepsverband. Tussen de lessen door kunt u oefenen zodat u snel de slagen onder de knie krijgt.

STAP 2

Behalen baanpermissie

In deze stap gaan we de baan spelen. Na deze les krijgt u een mentor die u gaat begeleiden in de baan. U heeft uw baanpermissie behaald!

STAP 3

Dit is de laatste stap om zelfstandig de baan in te kunnen. U bent met de laatste lessen bezig, oefent tussen de lessen door en speelt met uw mentor de baan. Dan moet alleen nog het theorie examen behaald worden en voldoende punten in de baan met uw mentor!

Van harte gefeliciteerd, u heeft uw handicap 54 behaald en ontvangt uw handicap 54 pas! u mag de baan in!!

Golf a la Carte

Sascha Labrujere
Nederstraat 35
4332AX Middelburg
info@gvbweek.nl

K.v.K. nr. 55763553

btw-id NL001751987B25
bank rek. NL71RABO 0140397450